Ф.С. Куртиши

Традиција скоро еден век

Отворање на ресторан бара време. Не само години, но за да се отвори вистински ресторан со традиција потребно е да помине време и генерации. Така започна и нашата историја. Една мала трговија со сладолед во Букурешт во 1928 година подоцна се прошири и во други градови во Романија. Сладоледот што го подготвуваше нашиот дедо со своето семејство стана бараната свежина на клиентите од другите земји, па затоа тие по неколку години ја проширија својата активност во Војводина и подоцна во Речица и сега во Тетово.

Гастрономијата е нашиот начин на живот!

img-05
55y
f44
since
01

Ресторан 1

Храна подготвена со многу љубов и бескраен избор.

02

Ресторан 2

Нашата храна е комбинација на традиционалното и модерното.

03

Салон за венчавки

Две сали каде може да поминете време со вашите гости.

04

Кетеринг

Услуги кои ги нудиме во вашите простории или во нашите салони.

Историја

Традицијата на Ф. С. Куртиши

1928
delivsery

Куртиш Куртиши

Основите на нашиот ресторан се најбезбедното нешто што го имаме. Тие се стари и се поставени од Куртиш Куртиши!

1928
brefndi

Бренд

Куртиш Куртиши се погрижи да создаде незаборавно име, персонализирајќи го брендот со презимето на семејството Куртиши.

1928
rumani

Романија

Една од точките што останаа во нашата историја е Романија. Сладоледот што го подготвуваше нашиот дедо со своето семејство стана бараната свежина во градот.

1940
vojvodina

Војводина

Токму во ова место и година имавме добар напредок во гастрономијата и му дадовме значајно име на нашиот ресторан.

1942
K2

Црвенка, Војводина

Неуморен работник како за општеството, така и за политиката. Различни активности во политиката преку важни позиции.

1982
img-18B

Ресторан во Речица

За сите кои сакаат да ја вкусат нашата кујна го донесовме нашето искуство и висок квалитет во нашата земја за да не имате поблиску.

1994
k1

ФК Шкендија

Една од најважните историски времиња е поддршката на Шкендија како жестока желба да му се помогне на спортот. 

1995
K345

Салон за венчавки

Богато мени со можност за избор, гостопримлива средина и високо-квалитетна услуга!

1996
perkrahja-e-studenteve

Студентски времиња

Не ја попуштивме ниту поддршката за културата преку организирање на многу книжевни и студентски вечери!

1996
FURA-E-DRURIT (1)

Дрвена печка

Имајќи ги во предвид условите преку кои иновациите доаѓаа доцна во земјата, ние решивме први да донесеме ексклузивност во Тетово со дрвена печка.

2004
brezi-i-ri

Нова генерација – Ф. С. Куртиши

Ние го сменивме брендот од ресторан Кутриши во Ф. С. Куртиши според иницијалите на имињата Фадил и Сафет.

2005
KATERING (1)

Кетеринг

Вашата желба да организирате настани во просториите каде што вие сакате не натера да започнеме со кетеринг.

2006
delivery

Достава

Со воведување на други иновации не заостанавме назад ниту со достава! Ние ги носиме вашите нарачки до вашата адреса!

2019
2019

Сертификат

‘Сертификат за квалитет’ од Здружение за истражување, анализа, стандардизација и сертификација ИААС – Скопје за две години (2019-2021).
2021
K23

Ф. С. Куртиши Тетово

Соработката со вас и близината што ја имаме со нашите клиенти се причините што го проширивме бизнисот во Тетово.

2019
2019

Сертификат

‘Сертификат за квалитет’ од Здружение за истражување, анализа, стандардизација и сертификација ИААС – Скопје за две години (2021-2023).
Ко-основачи

Фадил и Сафет

Ништо не е лесно, но се е можно!

Успесите никогаш не се лесни, особено оние за кои е потребна секојдневна соработка со различни луѓе. Работата станува уште потешка кога ќе ви се даде успех развиен со време и треба да го одржувате и зголемите. Ние сме фокусирани на барањата на клиентите и нивната насмевка. Ништо не е лесно, но се е можно да се постигне кога имате желба и причина да работите!

Нашата кујна не се состои од листа на производи,
туку од техники и страст за готвење!

Ф. С. Куртиши
Нашиот персонал

Професионална заедница